Bror Cyrils jubileum

29. mai fant det sted en uvanlig begivenhet i vårt unge klostersamfunn. Femti år etter at han avla sine første klosterløfter i Cîteaux, feiret vår ”eldstemann”, bror Cyril, sitt jubileum i Munkeby. Sammen med hans søster Esther, abbeden av Cîteaux og våre cisterciensersøstre fra Tautra, samlet vi oss for å feire dagen i vårt lille kapell.

Siden det regnet jevnt og trutt på dagen, gjorde vi om den planlagte pikniken til et festmåltid i et bygg på nabogården (som drives som barnehage). Til kaffen var hele storfamilien med naboer og venner samlet.

Det var mange gaver: først og fremst alle som var med, og den enkle og varme stemningen. Men også tegninger fra våre yngste naboer, ”Vårsøg” vakkert spilt på fiolin, en bløtkake pyntet med et fotografi av bror Cyril på marsipanlokket, bøker … og en elektrisk drill! Nyttig for alt som skal settes i stand i det fremtidige klosteret…

Uten å presisere om han mente denne dagen, eller de femti årene som var gått, sa bror Cyril: Jeg ventet meg noe godt, men dette har vært langt over enhver forventning!

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

%d bloggere like this: