«Familieretrett»

Vi har hatt den glede å kunne motta Ingeborg og Sigmund Bø, grunnleggerne av Lia gård, et av de viktigste åndelige sentre i Norge. Da de var på Munkeby delte de litt av sine uvanlige opplevelser med oss. Da de var nygifte, for 43 år siden, reiste de til Nigeria på oppdrag fra den lutherske kirke i Norge. De elsket arbeidet blant nigerianerne, men nølte likevel med å fornye kontrakten. Uten helt å vite hvorfor og hvordan, syntes de å skjelne et kall fra Gud om å vende tilbake til Norge og bo der. Da de kom tilbake hit med sine tre barn restaurerte de familiegården, men var besatt av ett spørsmål. ”Herre, hva venter du av oss her?” Det tok sin tid før de fikk svar. I Nigeria hadde det unge paret vært i kontakt med mange andre misjonærer, som var vant med å være med på åndelige retretter. Uten å ha vært med på en selv, ønsket de likevel å prøve det. De fikk samme svar fra flere retrettsteder der de henvendte seg: ”Dere har barn, beklager at det ikke er mulig.” Da det endelig bød seg en anledning, fikk de tilbud om en organisert retrett på det eneste retrettstedet som fantes i Norge på den tiden. De nølte ikke et øyeblikk. Under denne retretten var det ett ord som sto klart for dem: ”familieretrett” … Nå forstå de hva meningen var med hjemreisen til Norge.

I dag, med et helt team rundt dem, leder de et av de viktigste retrettsentrene for familier i Norge. Deres oppdrag: å tillate andre å leve som familie slik de selv hadde ønsket seg så lenge. Week-endene er organisert for å gi familier tid til å møte Gud, med en dagsrytme som passer både for store og små.

Ingeborg og Sigmund møter et enormt åndelig behov hos dem de tar imot. På dette nivået synes de Norge er fattig. Deres opplevelser ved hjemreisen nordover minner sterkt om vår egen erfaring. Som dem har også vi beveget oss mot strømmen og tidvis blitt møtt av mangel på forståelse. Deres vitnesbyrd er en sterk støtte for oss. I vår gjestebok skrev Sigmund noen sterke ord til oss:

 ”Se, jeg har satt foran deg en åpnet dør som ingen kan stenge.” (Åp. 3,8)

Reklamer

%d bloggere like this: