Søster Christina har avlagt evige løfter

SANYO DIGITAL CAMERA

Søster Christina og Moder Gilchrist

I år falt feiringen av Allehelgensdag sammen med en stor begivenhet hos våre søstre på Tautra: Kommuniteten feiret den høytidelige løfteavleggelsen til søster Christina. Dette er den første avleggelse av evige løfter i kommunitetens historie, fjorten år etter at gruppen med grunnleggere ankom. Det sier seg selv at gleden var stor på øya!

Under feiringen av eucharistien viet søster Christina seg for bestandig til cisterciensernes liv, ved å love å leve i lydighet, stedbundethet og omvendelse – alt etter sankt Benedikts Regel. Den irske abbeden dom Richard, som ledsager søstrene i kraft av å være deres “nærmeste far”, understreket dagens historiske dimensjon – det er den første løfteavleggelse hos cisterciensere som er feiret i Norge etter reformasjonen. Søster Christinas “ja” denne dagen knytter an til alle cistercienserne på denne øya som før henne ga sitt liv klosterliv til Kristus og Kirken.

Søster Christina kom til Norge etter en årrekke som misjonær i Afrika. Slik så mange andre som vil skape en rolig periode i sine liv, ønsket hun å være volontør knyttet til kommuniten uten godtgjørelse. Erfaringene hun gjorde, førte til at hennes valg av klosterliv ble bekreftet. Som en av kommunitetens venner sa det: Etter mer enn seks år “fant fuglen sitt rede på Tautra”, stedet der hennes søken etter Gud kan utfolde seg.

Denne dagen var hun omgitt av venner som alle hadde vært vitne til en etappe i hennes liv. Der var naturligvis familiemedlemmer som var kommet fra Nederland, venner hun hadde møtt i forskjellige perioder i sitt liv – og ikke minst to av Jesu små søstre fra Amsterdam. Som en gjenklang av arbeidet i Afrika, kom også en gruppe unge fra Kenya som oppholdt seg i nærheten – og de tolket en sang under feiringen. Søster Christina hadde ønsket at alle kunne sitte rundt samme bord under måltidet. Men siden intet bord var langt nok, måtte gruppen fordeles på mindre bord. Men skal man dømme etter gleden i ansiktsuttrykket til alle, ble det likevel slik at det som ikke var mulig fysisk, likevel fant sted. Det er ikke første gang at mirakel finner sted på en bryllupsdag …

SANYO DIGITAL CAMERA

Kommuniteten

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: