Julebrev 2014

Kjære venner,

Dette er ikke en fullstendig beretning om året som snart er slutt, for det skjer så mye i løpe av et år! Vi har nøyd oss med å nevne de viktigste og ferskeste begivenhetene vi gjerne vil dele med dere som står oss nær i bønn, støtte og vennskap.

Br. Joël

 

Sankt Olavs garasje

????????I mange år sov bilen vår under stjernene, men etter hvert har vi lært av erfaring at dette livet under åpen himmel ikke bare har sine fordeler … i ca. et halvt år av gangen må man sette av ekstra tid for å skrape is av frontruten før  man kan sette seg ved rattet, om man ikke må feie av tjukt med snø attpåtil! Derfor bestemte vi oss for å gi bilen tak over hodet.

Istedenfor å be om anbud, hvorfor ikke bygge garasjen selv med hjelp fra gode naboer? I vår ga Audun oss en håndsrekning med spaden for å grave ut fundamentet, og i sommerens løp gjorde Fridtjov alt snekkerarbeidet, noe som ga bror Arnaud mye praktisk erfaring!

Å gjøre et sammarbeid med gode naboer har kanskje bidratt til at vi er blitt enda mer integrerte, og har gitt oss en ny anledning til å erfare hvor utrolig villige folk er til å hjelpe.

I høst var snekkeren ferdig med arbeidet, han hadde satt som deadline den dagen elgjakta skulle begynne … Og siden garasjen sto ferdig det året vi feiret 1000 årsjubileet for Hellig Olavs dåp, ga navnet seg selv!

 

 

Bror Cyril er reist tilbake til Cîteaux

Vår bror Cyril begynte å bli svært svak i løpet av høsten, og i oktober måtte han legges inn på sykehuset i Fr CyrilleLevanger. Diagnosen var leukemi. Det ble satt i gang  behandling svært raskt, som ser ut til å ha god virkning. Selv om vi kunne ønsket av br. Cyril skulle bli hos oss og avslutte sitt liv i Norge, ble det klart at det var mer fornuftig at han vendte tilbake til Cîteaux mens han fremdeles kunne klare reisen. Han kom tilbake dit 27. november, til det klosteret der han har bodd i mange år og som han var nært knyttet til. For oss tre som er igjen merker vi tomrommet, for hans nærvær var viktig for oss.

Bror Cyril, som godtok å flytte enda en gang i sitt lange liv, var takknemlig for de fem årene han fikk være på Munkeby. De holdt ham ung, sa han. Alle avskjedene med naboer og de nærmeste viste hvor mye de var knyttet til ham og det han sto for. Han sa det selv: ”Dette viser at vi virkelig har slått rot på Munkeby, og det er løfterikt for fremtiden.”

Disse ordene hjelper oss i den spesielle situasjonen vi befinner oss i og gir oss mot til å fortsette uten å tvile på vår fremtid her. Siste nytt er at bror Cyril har slått seg til ro i Cîteaux. Den gode behandlingen han får bidrar til at sykdommen har stoppet opp, iallfall for øyeblikket.

 

En uventet gave

7. desember feiret Kari sin inntreden i Den katolske kirke hos oss, sammen noen få venner og bekjente, og mottok fermingens sakrament. Kari, som bor i Trondheim, ønsket at feiringen skulle være på Munkeby, for hun er særlig glad i dette stedet og vår lille kommunitet. Hun konverterer ikke på grunn av noe brudd eller noen reaksjon mot statskirken, men føler at hun er kommet hjem når hun nå er blitt katolikk. Likesom mange andre viktige ting i livet er det vanskelig å forklare rasjonelt.

På den lille festen vi hadde rett etter messen fikk Kari noen gaver fra sine venner, men en av vennene hennes hadde også med en gave til munkene! Det er et ukrainsk ikon av Jomfruen med barnet. Det er meget vakkert, fullt av symboler og med farger som gir liv til vårt norske nattemørke! Dette ikonet har ventet i to år på å bli overrakt oss, noe som gjør oss enda mer rørt over denne gaven.

Dagen etter, 8. desember, sto ikonet på alteret som Marias særskilte nærvær på festen for hennes uplettede unnfangelse. Enda et vakkert tegn på vår adventsvei.

 ????????

Slik går det også med vår vei her i Norge, med sine prøvelser, sin tvil om fremtiden,    men også med uventede gaver, som tegn fra Gud som bekrefter og sier oss at vi er på rett vei.

 

 

Med de beste ønsker fra deres brødre på Munkeby

Gledelig  Jul    og   Godt  Nytt  År   2015 !

Reklamer

3 kommentar to “Julebrev 2014”

 1. Hans Petter Sundal Says:

  Jeg ønsker dere en fortsatt god jul og et riktig godt, nytt år !

  Hans Petter Sundal

 2. Såstadveien 50, 1570 Dilling Says:

  Kjære Brødre, Vi takker Herren for deres nærvær!! Det er stor nåde!
  Velsignet Julehøytid og Godt Nytt År!

  Sverre og Rebecca Dehli

 3. Thore Elton Says:

  Kjære brødre
  takk for lys og oppløftende håp i denne mørke, men dog så velsignede og løfterike tid.
  Ønsker dere alle en fortsatt glederik julefeiring, og alt godt i det kommende år.

  varme tanker
  Thore Elton

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: