Vårnyheter

Påskelovsang i Munkeby !

Påskens viktigste høytidsdager har vi pleid å tilbringe på Tautra, der søstrene har tatt svært godt imot oss – men i år feiret vi hele påskens triduum her i Munkeby. Å legge opp en påskenattsmesse for tre var virkelig en stor utfordring, men Bror Bruno sørget for at alt kom på plass. Vi hadde gleden av å dele denne første påskenattsmessen vår i Munkeby med en fransk familie fra Stavanger, voksne og barn, og et norsk par.

SONY DSC

På vei mot diakonatet

 

I tre dager har vi hatt besøk av Patricio, Thanh et Mang, som har begitt seg ut på den spesielle veien som skal føre dem til å bli permanente diakoner i Den katolske kirke. Som mange katolikker i Norge har de forlatt sine hjemland, slik det ofte skjer av politiske grunner. De går inn i Kirken med stor entusiasme, for å gi Evangeliet videre til neste generasjon, og dette skjer ikke av seg selv i et materialistisk samfunn. Under veis ser de hvordan diakonatet er en ny måte å leve på – et vitnesbyrd om Kristus.

Selv om innkvarteringen var enkel, ble våre gjester svært glade for tiden i Munkeby. Tidebønnene og de samlingene til lectio divina som bror Arnaud ledet, var en ny opplevelse som de vil gi videre til andre. De gjorde inntrykk på oss med sin enkelhet og smittende gode humør – i seg selv allerede et vitnesbyrd.

SONY DSC

 
Kurs og seminar

I den siste tiden har vi vært med på orienteringer og kurs i forskjellige sammenhenger – og først et som ble ledet av en meget anerkjent fransk spesialist og som var beregnet på små osteprodusenter.

Bror Bruno og bror Arnaud har deltatt på et flere dagers Thomas Merton-seminar som den australske cisterciensermunk og pater Michael Casey ledet på Lunden
kloster under en mellomlanding i Oslo.

På Tautra har de også lyttet til Moder Rebekka (priorinne i Klaarland i Belgia) som var kommet for å presentere John av Ford, en av cisterciensernes fedre fra 1100-tallet. Begge deler fant sted i rammen av året som er viet ordenslivet : I en verden og et samfunn som er sekularisert slik som i Skandinavia, er det nyttig å gi seg selv mulighet for å reflektere over et cistercienserliv som både er ulikt og tilpasset tegnene i tiden. Dette er den beste tilnærmingen, om man vil forbli i en tradisjon som er navnet verdig og som samtidig er i stand til å utvikle seg.

Bror Joseph

Etter påske har vi gledet oss over besøk av bror Joseph fra Mellifont kloster i Irland. Det virker som om han har vært glad for denne opplevelsen, selv om han måtte tåle en vår som både var kald og svært våt … Vi håper han vil komme tilbake !

SONY DSC

Familiebilde med Moder Rebekka

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: