Første etappe på veien mot bygging av klosteret

Toitures

I flere måneder har vi forberedt oppføringen av en ny bygning. Dette har skjedd med hjelp av vår gode venn arkitekten Hugues Mangenot, som også var ansvarlig for huset vi holder til i nå. Det nye anlegget (i gult på tegningen) skal stå seksti meter fra vårt nåværende hus, på tomten til det nye klosteret.

Det dreier seg om et bygningskompleks på 520 kvadratmeter med to plan: I første etasje kommer ysteriet – og tekniske rom for installering av jordvarme, som skal betjene bygningen vi bruker nå (fremtidens gjestehus), ysteriet og det kommende klosteret. I etasjen over planlegger vi tre rom for overnatting, et lite kjøkken, et bibliotek, og et stort forsamlingsrom. Dette vil gjøre det mulig for oss ta i mot både dem som vi leve en tid nær kommuniteten, og grupper på gjennomreise. Senere vil dette første bygget bli supplert med klosterets vestfløy og kirke.

Til forberedelsene og de påfølgende arbeidene har vi engasjert et konsulentfirma og en norsk arkitekt. De tekniske analysene blir allerede ivaretatt og arbeidene på bakken skal begynne nå i mai. Hvis alt går som planlagt, vil bygget stå ferdig ved slutten av året.

Byggekostnadene er beregnet til 2 millioner euro for denne første etappen. Dette kan vi dekke med hjelp fra Bonifatiuswerk i den katolske kirke i Tyskland og Innovasjon Norge, men først og fremst takket være regelmessig støtte fra givere som har vært trofaste fra starten av vårt klosterprosjekt. Dette gir oss en kjærkommen anledning til å takke dem enda en gang.

østfasade                                                       sørfasade

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: