Preken for Palmesøndag 2016

Noen få ord etter denne rørende fortellingen. Dessverre kjenner vi fremdeles nok fordømmelse til uskyldige mennesker i vår verden, også nedverdigende handlinger tortur, all slag av urettferdighet mot folk uten vern eller forsvar.

Jesus, Guds Sønn er en av dem. Det som er overraskende er at de først kristne som skrev evangeliene, ikke prøvde å legger skjul på denne skandaløse virkelighet til en korsfestet messias. Til og med beskrev de Jesu lidelse med mange detaljer.

Det betyr først og fremst for oss at vi ikke må legge skjul på det som er knyttet til det onde, urettferdighet særlig mot de fattige, uskyldige mennesker, for eksempel barna. Og dette før vi får lov til å tale om guds seier over det onde, synd og død.

I denne kommende uke, skal vi stille gå gjennom denne barske realiteten. De som resiterer elle synger bibel salmer kjenner godt disse sukk og skrik mot Gud, som noen ganger ligner Guds bespottelser. Jesus selv skrek på korset: «Min far, min far hvorfor har du forlatt meg?». Han la ikke være lide fysisk og moralsk i sin lidelse.

Imidlertid vet vi at Gud kan forvandle en tragiske historie til gode. Det åpnes en dør for denne forvandlingen med Jesu ord på korset: «Far tilgi dem, for de ikke vet hva de gjør». Vold avler vold i vår verden, i en uendelige krets av hevn og hat. Bare tilgivelse som forlater skyld kan åpne en dør for et nytt liv, en fred som koster mye for dem som finner mot til å forlate av hele sitt hjerte til og med deres fiender, som Jesus gjorde.

Allerede fra dette punktet, begynner oppstandelsen å blinke, for det onde, synd, hat, død, får ikke det siste ordet. La oss slå oss inn på denne veien med Jesus for vi vet hvorhen den fører!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: